Radionica prezentacije
filmskog projekta

voditeljica Petra Zlonoga, gosti predavači Mario Kozina, Draško Ivezić
Pulpa kapljica
Radionica je namijenjena filmskim profesionalcima, studentima usmjerenja vezanih uz film te filmskim amaterima koji imaju konkretan projekt u predprodukcijskoj, produkcijskoj ili postprodukcijskoj fazi.
Radionica prezentacije filmskog projekta

Prezentacija vlastitog rada jedna je od najomraženijih aktivnosti u kojima su filmaši, ali i stvaratelji općenito, "primorani" sudjelovati. Prezentaciju često baš tako doživljavamo - kao "nužno zlo", (ne)priliku za blamažu ili sram. Zašto je to tako i kako to možemo promijeniti, na vlastitu i opću dobrobit, ono je čime ćemo se baviti na ovoj radionici.

S ciljem da radionica bude što svrsishodnija radimo u manjoj grupi ljudi, do 8 polaznika, a sastoji se od sveukupno 6 online termina. Polaznici zajedno s voditeljicom i gostima predavačima ulaze u tematiku prezentacije filmskog projekta, što ona točno podrazumijeva i na koji način se ona izvodi a da je na radost i prezentera i publike.

Image

Broj polaznika: do 8 polaznika sveukupno
Sveukupni broj sati: 12h radionice + (8x) 30min individualnih konzultacija
Dinamika održavanja: 6 online predavanja,
od 11. do 27.5.2021., 2x tjedno

Termini održavanja:
11.5.2021. (utorak), 18 - 20h
13.5.2021. (četvrtak), 18 - 20h
18.5.2021. (utorak), 18 - 20h
20.5.2021. (četvrtak), 18 - 20h
25.5.2021. (utorak) 18 - 20h
27.5.2021. (četvrtak) 18 - 20h

Obaveze polaznika su: sudjelovanje na svim terminima radionice, rad na zadacima i finalna prezentacija.

Radionica je sufinancirana od strane Hrvatskog audiovizualnog centra te je participacija za sudjelovanje 300,00 kn.

Na prva tri susreta sagledavamo što suštinski prezentacija jest te proučavamo i osvještavamo korijene raznih negativnih uvjerenja vezanih uz tu tematiku.

Također, proučavamo u kakvom su odnosu prezenter i publika kojoj je rad prezentiran te u kojoj mjeri i na koji način taj odnos utječe na samu prezentaciju. Nadalje, radimo na analizi najefikasnijih prezentacijskih tehnika te na razvijanju prezentacijskih vještina.

Na petom i šestom susretu, s dva gosta predavača obrađujemo dva specifična područja prezentacije za filmaše: odnos s festivalskom publikom i medijima te pojam pitchinga.

Na kraju radionice primijenjujemo naučeno kroz kratke, individualne prezentacije koje zajednički "pročišćavamo". Svaki polaznik, po održanoj radionici i svojoj prezentaciji dogovara individualne konzultacije na kojima svoju prezentaciju komentira i usavršava s voditeljicom.

Ono što je važno napomenuti jest da radionica ne podučava polaznike "ispravnom" načinu prezentacije, na njoj se ne uči kako baratati softwareom namijenjenom izradi prezentacije i slično. Specifičnost ove radionice leži u tome da ona proučava i približava polaznicima osnovne principe izlaganja prema kojima se autor može orijentirati kada želi predstaviti svoj rad, bilo u profesionalnom kontekstu ili pak u svakodnevnoj komunikaciji s kolegama, gledateljima i ljudima općenito. Sav nastavni materijal je zbog toga jednostavan, lagan za razumjeti i primijeniti.

Svrha radionice je da sudionici u svojem kasnijem radu i djelovanju osjećaju samopouzdanje i, prije svega, autentičnost pri prezentaciji svojih filmova te da im bude jasno na koji najprikladniji način prezentirati s obzirom na publiku kojoj se obraćaju.

Image

Na prva tri susreta sagledavamo što suštinski prezentacija jest te proučavamo i osvještavamo korijene raznih negativnih uvjerenja vezanih uz tu tematiku.
Također, proučavamo u kakvom su odnosu prezenter i publika kojoj je rad prezentiran te u kojoj mjeri i na koji način taj odnos utječe na samu prezentaciju. Nadalje, radimo na analizi najefikasnijih prezentacijskih tehnika te na razvijanju prezentacijskih vještina.
Na petom i šestom susretu, sa dva gosta predavača obrađujemo dva specifična područja prezentacije za filmaše:  odnos sa festivalskom publikom i medijima te pojam pitchinga.
Na kraju radionice primijenjujemo naučeno kroz kratke, individualne prezentacije koje zajednički "pročišćavamo". Svaki polaznik, po održanoj radionici i svojoj prezentaciji dogovara individualne konzultacije na kojima svoju prezentaciju komentira i usavršava sa voditeljicom.

Ono što je važno napomenuti jest da radionica ne podučava polaznike "ispravnom" načinu prezentacije, na njoj se ne uči kako baratati softwareom namijenjenom izradi prezentacije i slično. Specifičnost ove radionice leži u tome da ona proučava i približava polaznicima osnovne principe izlaganja prema kojima se autor može orijentirati kada želi predstaviti svoj rad, bilo u profesionalnom kontekstu ili pak u svakodnevnoj komunikaciji sa kolegama, gledateljima i ljudima općenito.
Sav nastavni materijal je zbog toga jednostavan, lagan za razumijeti i primijeniti.

Svrha radionice je da sudionici u svojem kasnijem radu i djelovanju osjećaju samopouzdanje i, prije svega, autentičnost pri prezentaciji svojih filmova te da im bude jasno na koji najprikladniji način prezentirati s obzirom na publiku kojoj se obraćaju.

Petra Zlonoga

Image

Petra Zlonoga (Zagreb,1982.) diplomirala je Grafički dizajn na Studiju dizajna 2007. te Animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2011.
Od 2009. radi samostalno na području dizajna, ilustracije i animiranog filma.
Autorica je nagrađivanih studentskih i profesionalnih filmova, a od 2013. radi i kao voditeljica filmskih radionica za djecu, profesionalce i filmske entuzijaste.
Sudjelovala je u selekciji filmova, bila član žirija filmskih festivala u Hrvatskoj i regiji te obnašala funkciju umjetničkog savjetnika za animirani film pri HAVC-u.

Mario Kozina

Mario Kozina (Zagreb, 1987) magistrirao je komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Programski je voditelj kina Kinoteka i Ljetne pozornice Tuškanac u Zagrebu. Član je selekcijske komisije Festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS, jedan je od urednika filmskog časopisa Filmonaut i vanjski predavač na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Redovito surađuje s nekoliko domaćih i međunarodnih filmskih festivala (Animafest Zagreb, Zagreb film festival, Rotterdam IFF) u svojstvu prezentacije filmova, moderatora masterclassova, voditelja Q&A-jeva itd. Od veljače 2012. do ožujka 2018. bio je vanjski suradnik u Hrvatskom audiovizualnom centru. Godine 2016. godine dobio je Nagradu Vladimir Vuković za najboljeg filmskog kritičara, koju dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih kritičara.
Mario Kozina

Draško Ivezić

Draško Ivezić

Draško Ivezić je hrvatski autor animiranih filmova. Radi kao producent, redatelj i scenarist na niz zapaženih ostvarenja na međunarodnim festivalima animiranih i kratkih filmova, od Annecyja, Zagreba, Ottawe, Sundancea, TIFF, SXSW, Krakow i drugih. Od osnutka samostalnog studija za animirani film Adriatic Animation u 2014. Ivezić sudjeluje u brojnim pitching forumima s projektima u razvoju, na kojima i osvaja nagrade: na Cartoon Forumu 2016, CEE Animation Forumu 2014-2020 (ukupno 8 pitchinga), MIFA pitching i Animateka Pro. Kao rezident Danske škole The Animation Workshop u periodu 2011-2013 Ivezić pokreće nekoliko kreativnih projekata poput Viborg Animation Festival i profesionalnu edukaciju Anidox. Prije toga kao kreativni producent osmišljava i provodi zajedno sa Zagreb filmom Festival hrvatskog animiranog filma (FHAF) i međunarodnu radionicu animiranog filma Rab Animatio Workshop pod tutorstvom Priita Pärna. Ivezić je alumni Production Masterclass u Viborgu i Animation Sans Frontieres, kao i Media treninga La Pourdriere za razvoj scenarija i televizijskih projekata. Njegov doprinos u studiju Adriatic Animation je kreativno mentoriranje gdje je pokrenuo program inkubatora za debitante i gdje prolazi trening s mladim autricama i autorima za buduće pitching forume u suradnji sa svojim partnerima Chintis Lundgren i Markom Dješkom. http://adriaticanimation.hr

PRIJAVE


Prijave su zatvorene, sva raspoloživa mjesta su popunjena.

Hvala svima koji su se prijavili i koji su lajkali i podijelili informacije.

Organizacija i partneri

Radionicu prezentacije filmskog projekta organizira UO Pulpa uz suradničku podršku Adriatic animation studija za animaciju i udruge AM centar.

Program financijski podupire Hrvatski audiovizualni centar.

Podijeli!

Kontakt

Za bilo kakva dodatna pitanja, molimo obratite se na:

 uo.pulpa@gmail.com

Hvala i pozdrav doskora!