Radionica prezentacije
kreativnog rada


voditeljica Petra Zlonoga, gosti predavači Lucija Barišić, Mario Kozina

Radionica je namjenjena umjetnicima općenito, primijenjenim umjetnicima, obrtnicima i radnicima u kreativnim industrijama te studentima umjetničkih usmjerenja koji imaju konkretan kreativni projekt / umjetnički rad kojeg razvijaju ili plasiraju na tržište.
Radionica prezentacije kreativnog rada

Vrlo često upravo kreativci koji su jako nadareni u svojim stvaralačkim domenama pri prezentaciji vlastitih radova znaju osjećati najveću nelagodu i nervozu. Prezentaciju često baš tako doživljavamo - kao "nužno zlo", (ne)priliku za blamažu ili sram.
Zašto je to tako i kako to možemo promijeniti, na vlastitu i opću dobrobit, ono je čime ćemo se baviti na ovoj radionici.

S ciljem da radionica bude što svrsishodnija radimo u manjoj grupi, a sastoji se od sveukupno 8 online susreta. Polaznici zajedno s voditeljicom i gostima predavačima ulaze u tematiku prezentacije kreativnog rada općenito, što ona točno podrazumijeva i na koji način se ona izvodi a da je na radost i prezentera i publike.

Image

Sveukupni broj sati: 16h radionice + 30min individualnih konzultacija
Dinamika održavanja: 8 online predavanja,
od 1. - 24.6.2021
, 2x tjedno

TERMINI ODRŽAVANJA:
1. 6. 2021 (utorak), 18 - 20h / 3. 6. 2021 (četvrtak), 18 - 20h
8. 6. 2021 (utorak), 18 - 20h / 10. 6. 2021 (četvrtak), 18 - 20h
15. 6. 2021 (utorak), 18 - 20h / 17. 6. 2021 (četvrtak), 18 - 20h
22. 6. 2021 (utorak) 18 - 20h / 24. 6. 2021 (četvrtak) 18 - 20h

Radionica je sufinancirana od strane Ministarstva kulture i medija stoga je omogućeno besplatno sudjelovanje polaznika.

Uvijeti sudjelovanja su: popunjena prijavnica, prisustvovanje na svim terminima radionice, rad na zadacima i finalna prezentacija.

Na prva četiri susreta sagledavamo što suštinski prezentacija jest te proučavamo i osvještavamo korijene raznih negativnih uvjerenja vezanih uz tu tematiku.
Također, proučavamo u kakvom su odnosu prezenter i publika kojoj je rad prezentiran te u kojoj mjeri i na koji način taj odnos utječe na samu prezentaciju. Nadalje, radimo na proučavanju prezentacijskih tehnika te na razvijanju prezentacijskih vještina.
Na petom i šestom susretu se bavimo našim glasom i stavom pred publikom te razvijamo svoje potencijale u govorništvu.

Na sedmom susretu istražujemo odnos s javnosti i medijima te pojam pitchinga.
Na kraju radionice primijenjujemo naučeno kroz kratke, individualne prezentacije koje zajednički "pročišćavamo". Svaki polaznik, po održanoj radionici i svojoj prezentaciji dogovara individualne konzultacije na kojima svoju prezentaciju komentira i usavršava s voditeljicom.

Ono što je važno napomenuti jest da radionica ne podučava polaznike "ispravnom" načinu prezentacije, na njoj se ne uči kako baratati softwareom namijenjenom izradi prezentacije i slično. Specifičnost ove radionice leži u tome da ona proučava i približava polaznicima osnovne principe izlaganja, primijenjive na svaku vrstu prezentiranja, prema kojima se autor može orijentirati kada želi predstaviti svoj rad, bilo u profesionalnom kontekstu ili pak u svakodnevnoj komunikaciji s kolegama, gledateljima i ljudima općenito.
Sav nastavni materijal je zbog toga jednostavan, lagan za razumijeti i primijeniti.

Svrha radionice je da sudionici u svojem kasnijem radu i djelovanju osjećaju samopouzdanje i, prije svega, autentičnost pri prezentaciji svojih radova te da im bude jasno na koji najprikladniji način prezentirati s obzirom na publiku kojoj se obraćaju.

Image

Na prva tri susreta sagledavamo što suštinski prezentacija jest te proučavamo i osvještavamo korijene raznih negativnih uvjerenja vezanih uz tu tematiku.
Također, proučavamo u kakvom su odnosu prezenter i publika kojoj je rad prezentiran te u kojoj mjeri i na koji način taj odnos utječe na samu prezentaciju. Nadalje, radimo na analizi najefikasnijih prezentacijskih tehnika te na razvijanju prezentacijskih vještina.
Na petom i šestom susretu, sa dva gosta predavača obrađujemo dva specifična područja prezentacije za filmaše:  odnos sa festivalskom publikom i medijima te pojam pitchinga.
Na kraju radionice primijenjujemo naučeno kroz kratke, individualne prezentacije koje zajednički "pročišćavamo". Svaki polaznik, po održanoj radionici i svojoj prezentaciji dogovara individualne konzultacije na kojima svoju prezentaciju komentira i usavršava sa voditeljicom.

Ono što je važno napomenuti jest da radionica ne podučava polaznike "ispravnom" načinu prezentacije, na njoj se ne uči kako baratati softwareom namijenjenom izradi prezentacije i slično. Specifičnost ove radionice leži u tome da ona proučava i približava polaznicima osnovne principe izlaganja prema kojima se autor može orijentirati kada želi predstaviti svoj rad, bilo u profesionalnom kontekstu ili pak u svakodnevnoj komunikaciji sa kolegama, gledateljima i ljudima općenito.
Sav nastavni materijal je zbog toga jednostavan, lagan za razumijeti i primijeniti.

Svrha radionice je da sudionici u svojem kasnijem radu i djelovanju osjećaju samopouzdanje i, prije svega, autentičnost pri prezentaciji svojih filmova te da im bude jasno na koji najprikladniji način prezentirati s obzirom na publiku kojoj se obraćaju.

Petra Zlonoga

Petra Zlonoga / Radionica prezentacije kreativnog rada

Petra Zlonoga (Zagreb,1982.) diplomirala je Grafički dizajn na Studiju dizajna 2007. te Animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2011.
Od 2009. radi samostalno na području dizajna, ilustracije i animiranog filma.
Autorica je nagrađivanih studentskih i profesionalnih filmova, a od 2013. radi i kao voditeljica filmskih radionica za djecu, profesionalce i filmske entuzijaste.
Sudjelovala je u selekciji filmova, bila član žirija filmskih festivala u Hrvatskoj i regiji te obnašala funkciju umjetničkog savjetnika za animirani film pri HAVC-u.

Lucija Barišić

Lucija Barišić / Radionica prezentacije kreativnog rada

Lucija Barišić (Zagreb, 1983.) diplomirala je glumu i lutkarstvo na Umjetničkoj akademiji u Osijeku. Pohađala je razne radionice i seminare na temu pokreta i glasa u Hrvatskoj i inozemstvu te radila s umjetnicima i pedagozima poput Anne-Marie Blink, Irene Tomažin, Ang-Gey Pin, Ryszarda Nieoczyma, Tomija Janežiča, Nhandan Chirco i ostalih. Upoznata je s metodama rada K. S. Stanislavskog , M. Čehova, Lee Strassberga, JerzyaGrotowskog. Kao glumica surađivala je na brojnim filmskim i kazališnim projektima.

Od 2020. započinje edukaciju za psihodramskog terapeuta u Centru za psihodramu Zagreb.

Mario Kozina

Mario Kozina / Radionica prezentacije kreativnog rada
Mario Kozina (Zagreb, 1987) magistrirao je komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Programski je voditelj kina Kinoteka i Ljetne pozornice Tuškanac u Zagrebu. Član je selekcijske komisije Festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS, jedan je od urednika filmskog časopisa Filmonaut i vanjski predavač na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Redovito surađuje s nekoliko domaćih i međunarodnih filmskih festivala (Animafest Zagreb, Zagreb film festival, Rotterdam IFF) u svojstvu prezentacije filmova, moderatora masterclassova, voditelja Q&A-jeva itd. Od veljače 2012. do ožujka 2018. bio je vanjski suradnik u Hrvatskom audiovizualnom centru. Godine 2016. godine dobio je Nagradu Vladimir Vuković za najboljeg filmskog kritičara, koju dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih kritičara.

PRIJAVE


Prijave su zatvorene sva raspoloživa mjesta su popunjena.

Organizacija i partneri

Radionicu prezentacije kreativnog projekta  organizira samostalna umjetnica Petra Zlonoga uz suradničku podršku Umjetničke organizacije Pulpa.

Program financijski podupire Ministarstvo kulture i medija.

Kontakt

Za bilo kakva dodatna pitanja, molimo obratite se na:

 petra.zlonoga@gmail.com

Hvala i pozdrav doskora!

Podijeli!